• Michèle en Henk Visser hebben de sleutel.

    Michèle Visser

Tweede vestiging Bij Ons Thuys in Oeverse Voorstraat

DEN OEVER Restaurant Bij Ons Thuys gaat uitbreiden. De ondernemers Hendrik en Michèle Visser en chef-kok René van Hoesel komen naar Den Oever. Aan de Voorstraat zullen zij het restaurant naast de gloednieuwe coupure gaan bestieren. De vestiging op Noord-Stroe blijft gewoon doordraaien.

De verkleining van het winkelaanbod is voor Hendrik en Michèle juist een reden om voor de dorpskern te kiezen. ,,Het heeft zo veel karakter, maar na de verhuizing van de Dekamarkt en de verkoop van pension Waddenzee is er een hoop reuring verdwenen. Wij hopen met dit restaurant een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van een aantrekkelijk centrum." Van Hoesel ziet het trio al staan in Den Oever. ,,De huidige situatie op Stroe begint onhoudbaar te worden," legt hij uit. ,,We moeten te veel doelgroepen bedienen vanuit een kleine keuken. We hebben de saunagasten, een snackbar, een vlugge hap voor toeristen en passanten, draaien feesten en partijen, verzorgen catering en zijn bovenal een kwalitatief goed restaurant. We moesten een keuze maken; verbouwen op Stroe óf voor onze dinergasten een nieuwe plek creëren. Het is dus het laatste geworden. Ik heb er zin in!"

Begin volgend jaar wordt de nieuwe vestiging geopend. Intussen zal de werkverdeling worden besproken. ,,Gaan we met zijn drieën in Den Oever staan of verdelen we onze krachten? Het zijn dilemma's waarmee we niet over één nacht ijs gaan. De kans bestaat zelfs dat we op Stroe de sauna en de catering afstoten en ons volledig gaan richten op het à-la-cartediner in Den Oever. De tijd zal het leren."